13:42 / E Martë, 30 Janar 2018 / indeksADMonline

Sistemi i stabilitetit të Mercedes-Benz ndaj erërave anësore

Duke monitoruar pezullimin AIRMATIC, frenat adaptive, drejtuesin elektromekanik dhe programin elektronik të stabilitetit (ESP), Mercedes-Benz mund të neutralizoj automatikisht efektet e erërave të forta anësore.

Kur detektohen, sistemi aplikon butësisht frenat në njërën anë të automjetit, për të ndihmuar normalisht në mbajtjen e drejtimit të drejtuesit të veturës në korsinë e duhur dhe kthesa të buta.

Sistemi funksionon në shpejtësi mbi 80 kilometra dhe automatikisht çaktivizohet nga veprimet e rëndësishme drejtuese të shoferit. /IndeksOnline/