15:45 / E Martë, 20 Nëntor 2018

S’ka faj Serbia për Interpolin, po qeveria e “o ruku-t” dhe opozita inerte!

1. S’i mund të fajsohet Serbia, për mosliberalizim, mosanëtarēsim nē Interpol, mospranim nē kyqjen e Kosovës në institucionet rajonale, kontinentale e globale, kur ajo mision e detyrim (bile edhe kushtetues!) e ka këtë angazhim, o të bekuar qeveritar e opozitar! Faji dhe përgjegjēsia për të gjitha të (pa)bērat, rreth Kosovēs janë mandat dhe obligim i Juaj, e jo i Serbisë!
2. Duke i identifikuar në vija të trasha proceset aktuale kontradiktore në shoqërinë kosovare, kuptojmë shumë se qeveria aktuale, por, edhe gjitha ato të pasluftës ishin udhëhequr, jo në bazë të parimeve dhe interesave kombëtare e shtetërore, por, interesave meskine personale, klanore mafioze.
3. Andaj, është e pamundur ta imagjinojmë shtetin e Kosovēs, si shtet normal dhe me sovranitet të garantuar qytetar. Sepse, kontestimit tē “arkitekturës” shtetërore, ēshtë duke i paraprirë edhe më tej; mosdija, inatet morbide, mashtrimi e improvizimi i tepruar i tyre, për gjëja përkushimin ndaj funksionalizimit të institucioneve kyqe, të shtetësisë kosovare;
4. Krejt, ky improvizim, mashtrim e me siguri edhe manipulim i qëllimshēm ka ndodhē dhe do ndodhē, shkaku i mungesēs sē transparencës (s’di kush cilat janë agjendat e tyre shtetërore); llogaridhēnies (provizore dhe mashtruese, duken mënyra e;informimit, detyrimet ligjore; obligimet ndaj publikut)
5. Shembulli më të qartë dhe kulmi i kētij improvizimi e mashtrimi ordiner me publikun, nga ana qeverisë aktuale, është DËSHTIMI I PLOTË I SOTËM I ANËTARËSIMIT të Kosovës në INTERPOL…;
6. Kësaj kur t’i shtohen edhe dështimet tjera në planin e jashtēm; liberalizimin e vizave (një dekadë e tërë hargjim i kohēs dhe parave të taksapaguesve!); inkuadrimin e institucioneve tjera rajonale e kontinentale;
7. Ato në planin e brendshëm; luftimin e krimit dhe korrupsionit (asnjë zyrtarë i lartë qeveritar i padenoncuar!?); sundimit të ligjit (asnjë dëshmi kohezive qeveritare, për rregullin dhe rendin publik!?); (zbutjes së papunësisë dhe reduktimit të varfërisë së skajshme (23% të qytetarëve mbijetojnë me nga 80cent ditën!?). Çka po mendoni Ju, se “Europa plakē, e lavire”, nuk i ka adresu gjitha këto “lojëra” djallēzore Tueja,a ?!?

Mos i humb