15:33 / E Martë, 21 Janar 2020

Studimi: Gratë bëjnë më pak aksidente se burrat

Ekziston një diskriminim seksual ndaj grave që drejtojnë  veturat, edhe pse shkalla e ulët e aksidenteve të shofereve në krahasim me drejtuesit meshkuj është e dukshme, ka raportuar revista franceze “AutoPlus”, në bazë të sondazhit të fundit të bërë në Belgjikë nga instituti “Vias”.

Sipas raportit gratë janë një marrëveshje më e mirë për kompanitë e sigurimeve, jo vetëm sepse janë më pak të përfshira në aksidente në përqindje, por edhe sepse ato gabojnë më rrallë dhe prandaj ato do të meritonin norma më të favorshme të sigurimit, transmeton ATSH.

Analiza e “AutoPlus” tregon se gratë janë më pak të prekura nga burrat në rastet e aksidenteve, dëshmi e kujdesit të tyre më të madh.

Në fakt, ato përfaqësojnë 44% të atyre që kanë pasoja të vogla, 23% të aksidenteve me dëmtime të rënda, dhe 34% të aksidenteve me dëme serioze.

Me fjalë të tjera, gratë janë të përfshira në aksidente më pak të rënda sesa homologët e tyre meshkuj.

Për më tepër, aksidentet që përfshijnë një shofere femër përfshijnë gjysmën e shkallës së vdekshmërisë në krahasim me aksidentet që përfshijnë një burrë pas timonit.

Mos i humb