21:50 / E Mërkurë, 14 Nëntor 2018 / indeksADMonline

Super koleksioni i fshehtë i Porsches

I ashtuquajturi “Koleksion i bardhë” i makinave Porsche, e cila ndodhet në një vend të fshehtë, për shkak të përmbajtjes së saj, si dhe dizajnit të brendshëm të plotë, duket krejt joreal.

Tifozët e Porsche, por edhe të gjithë entuziastët e vërtetë të makinave, ndoshta do të mbeten pa fjalë përpara një skene të tillë – jo vetëm në një vend, ka një koleksion të madh modelesh nga të gjitha epokat e këtij prodhuesi gjerman, por pothuajse të gjitha 65 makinat e ekspozuara janë pikturuar në të bardhë.

Ndër atraksionet kryesore të kësaj ekspozite janë Porsche 959 e bardhë, hiper makinë 918 Spyder, Carrera GT dhe disa Porsche 356, si dhe dokumentacioni origjinal i makinave.