07:34 / E Martë, 16 Prill 2024 / AR

Tesla pushon nga puna më shumë se 10% të fuqisë punëtore

Tesla do të pushojë nga puna më shumë se 10% të fuqisë punëtore globale të automjeteve elektrike.

Siç shkruan BBC, transmeton klankosova, pronari Elon Musk kishte deklaruar se e urrente ta bënte një gjë të tillë, por duhej të bëj,

“Ne kemi bërë një rishikim të plotë të organizatës dhe kemi marrë vendimin e vështirë për të reduktuar numrin tonë të punonjësve me më shumë se 10% globalisht”, thuhet në email-in që Musk ia kishte kthyer BBC-së.

Prodhuesi më i madh i makinave në botë për nga vlera e tregut kishte 140,473 punonjës në nivel global që nga dhjetori, sipas raportit të tij të fundit vjetor.

Tesla nuk i është përgjigjur kërkesës së BBC-së për koment.