10:52 / E Martë, 08 Nëntor 2022 / B O

Testohet makina e parë që fluturon, lëshohet në 2024, ky është çmimi i saj

Kompania kineze Xpeng AeroHT prezantoi modelin e makinës elektrike X3. Makina ka rotorë që mund të lëvizen në tokë, por mund të kontrollohet edhe në ajër.

Një provë e tillë u krye me sukses.

Kompania thotë se makina do të dalë në shitje deri në vitin 2024 dhe përfundimisht do të kushtojë rreth 130 mijë euro.

Kompania thotë se makina do të dalë në shitje deri në vitin 2024 dhe përfundimisht do të kushtojë rreth 122,000.

X3 mund të drejtohet si një makinë normale në rrugë dhe peshon deri në dy tonë.

Megjithatë, mendohet se mund të qëndrojë në ajër për rreth tridhjetë e pesë minuta./Indeksonline/