15:17 / E Diele, 22 Shtator 2019

Toyota teston makinën e saj të mbuluar me panele diellore

Është raportuar më parë se Toyota do të krijojë një makinë të mbuluar me panele diellore, të cilat do t’i shërbejnë për mbushje me energji.

E Toyta ka filluar të bëjë testime për këtë lloj të makinës, mirëpo sipas tyre ka ende punë për t’i arritur të gjitha qëllimet.

Sasia maksimale e energjisë bënë që të udhëtoni për 6 km me tërë atë energji, mirëpo sipas kësaj kompanie janë duke u bërë përparime në këtë aspektë.

Këto qeliza dillore janë vetëm 0.03 mm të trasha, dhe mund të vendosen në shumë sipërfaqe të makinës./Indeksonline/.