22:54 / E Mërkurë, 18 Prill 2018

Tri ministritA� e Haradinajt ende pa ministra

Po bA�het gati njA� muaj qA� kur Lista Serbe vendosi tA� dal nga Qeveria Haradinaj. Arrestimi i drejtorit tA� ashtuquajturA�s Zyra pA�r KosovA�n nA� QeverinA� e SerbisA�, Marko Gjuriq, i shtyri ata tA� deklarohen kundA�r koalicionit qeverisA�s. Lista serbe tani A�shtA� opozitA� edhe nA� Kuvendin e KosovA�s e cila madje A�shtA� rreshtuar edhe me ulA�se krahas opozitA�s.

E derisa nuk ka njA� afat se deri kur mund tA� qA�ndrojnA� kA�shtu, tri ministri tA� Haradinajt kanA� mbetur pa ministra. Ministria e BujqA�sisA�, PylltarisA� dhe Zhvillimit Rural, Ministria e Administrimit tA� Pushtetit Lokal si dhe Ministria pA�r Kthim dhe Komunitete, me marrA�veshje u takojnA� serbA�ve.

Indeksonline ka kontaktuar me zyrtarA�t pA�r informim tA� ekzekutivit pA�r tA� mA�suar se A�farA� do tA� ndodhA� me tri ministritA� pa ministra, tA� cilA�t kanA� thA�nA� se janA� nA� komunikim e sipA�r me ListA�n Serbe.

a�?Jemi nA� komunikim me ListA�n Serbe. Deri nA� kA�to momente nuk ka asgjA� konkrete. Kurdo qA� do tA� ketA� ju informojmA� me kohA�a�?, A�shtA� thA�nA� shkurt nga Zyra pA�r Komunikim e QeverisA� sA� KosovA�s pA�r Indeksonline.

Ndryshe nga po tA� njA�jtit ishte bA�rA� e ditur se pritet qA� kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj tA� zhvillojA� njA� takim me pA�rfaqA�sues tA� ListA�s Serbe nA� mA�nyrA� qA� tA� arrihet deri nA� marrA�veshjen e plotA� pA�r rolin e ListA�s Serbe nA� QeverinA� e tanishme tA� KosovA�s. /Indeksonline/