07:05 / E Premte, 03 Gusht 2018 / indeksADMonline

USAID nënshkruan Memorandum më Komunën e Vitisë

Drejtorit i Zyres për Zhvillim Ekonomik Uilliam Trig merr pjesë në ceremoninë e nënshkrimit të një Memorandum Mirëkuptimi e cila shënon fillimin programit të USAID-it për Përkrahje Adoleshentëve pas Mësimit të Rregullt në Komunën e Vitisë.

Iniciativa e USAID-it për Përkrahje Adoleshentëve pas mësimit të rregullt është një program pesëvjeçar që ka për qëllim të zhvilloj aftësit për punësim dhe ndërmarrësi tek rinia e Kosovës.

Slogani i këtij programi është “Pregatitja e rinisë kosovare për jetën dhe punën në shekullin 21”.

Dy shkollat pilot të zgjedhura për të përfituar nga ky program i USAID-it kanë filluar punë vitin e kaluar. Vitia është në mesin e shtatë (7) komunave të cilat fillojnë punën këtë vit.

Prograni I USAIDit Përkrahje Adoleshentëve pas Mësimit të Rregullt është partneritet me Qendrën Kosovare për Edukim (KEC) dhe partnerët e saj.

Temat: