10:08 / E Mërkurë, 29 Nëntor 2023 / MSH

Valët goditëse ‘Shock waves’- Alternativa efikase për trajtimin e shqetësimeve mjekësore

Në një kohë ku inovacioni shëndetësor po bën hapin para, trajtimi me valë goditëse, i njohur si “Shock waves,” po bëhet një zgjedhje efikase për trajtimin e shumë problemeve të ndryshme shëndetësore. Ky artikull do të shqyrtojë disa nga përdorimet më të njohura të kësaj teknologjie në shëndetin modern, pa përfshirë ndonjë territor specifik.

Supi i Ngurtë (i Ngrirë):

Trajtimi me valë goditëse ka treguar efikasitet në lehtësimin e supit të ngurtë, duke përdorur një metodë jo-invasive për të rikthyer lëvizshmërinë dhe për të zvogëluar dhimbjen.

Kalcifikatet në Sup:

Për pacientët që vuajnë nga kalcifikatet në sup, trajtimi me “Shock waves” ka shfaqur rezultate të shkëlqyera në përmirësimin e cilësisë së jetës dhe reduktimin e simptomave.

Pikat e Dhimbjes në Regjionin e Shpinës (Reg. Th):

Në lehtësimin e dhimbjeve në regjionin e shpinës, trajtimi me valë goditëse ka treguar efikasitet në adresimin e pikave të dhimbjes dhe përmirësimin e qarkullimit të gjakut në këtë zonë.

Tendinopatitë:

Për trajtimin e tendinopatitit, “Shock waves” ofron një alternativë tërheqëse duke ndihmuar pacientët në lehtësimin e simptomave dhe përmirësimin e shëndetit të tyre.

Fasciti Plantar:

Pacientët me fascit plantar kanë gjetur në trajtimin me “Shock waves” një mjet efikas për të zvogëluar dhimbjen dhe për të rikthyer lëvizshmërinë e këmbëve.

Epikondillitet:

Trajtimi me “Shock waves” ka rezultate pozitive në lehtësimin e dhimbjes dhe përmirësimin e funksionit të kyçit në rastet e epikondillitit.

Mioalgjin:

Përdorimi i “Shock waves” është i ndihmonë në menaxhimin e mialgjisë, duke ofruar një alternativë efikase për dhimbjet muskulore.

Tendiniti Patellar:

Trajtimi me “Shock wave” ka shfaqur sukses në përmirësimin e gjendjes së tendinës patellare dhe në lehtësimin e dhimbjes.

Me gamën e pjesëve terapeutike të aplikimi “Shock waves”, kompleton trajtimin efikas modern të patologjive të lartcekura, te cilat nëse aplikohen ne bashkëpunim me grupin e terapive te cilat me se shumti janë te aplikuara ne Banjën e Kllokotit, mund te sjellin përmirësime te dukshme.

Shock wave therapy, the magnetic field, rehabilitation, physiotherapist doctor performs surgery on a patient’s heel.