17:09 / E Premte, 30 Mars 2018

Versioni i ri i IOS 11.3, ja si ju lajmëron kur të dhënat tuaja personale po përdoren  

Apple po dyfishon privatësinë e përdoruesit në azhurnimin e fundit të IOS 11.3, i cili tregon se kur aplikacionet e po hyjnë në të dhënat tuaja personale.

Përditësimi më i fundit i softuerit të iPhone (iOS 11.3) është i rëndësishëm për privatësinë e  përdoruesve, dhe gjiganti i teknologjisë po premton gjithashtu shtimin e kontrollit të të dhënave në nga muaji maj, raporton The Sun, transmeton Indeksonline.

Kur shkarkoni dhe instaloni iOS 11.3, do të jeni të njiheni me një faqe të re të privatësisë së të dhënave.

Ky mesazh përdoret për të shpjeguar ikonën e re të Apple, e cila shfaqet kur një tipar Apple (si iTunes) mbledh të dhënat tuaja personale.

“Çdo produkt i Apple është projektuar për të minimizuar mbledhjen dhe përdorimin e të dhënave tuaja, përdorimin e përpunimit të pajisjeve në çdo rast kur është e mundur dhe sigurimin e transparencës dhe kontrollit mbi informacionin tuaj”, thotë në njoftimin e Apple.

Nëse vendosni të mësoni më shumë, do t’ju tregojë se cilat të dhëna po mblidhen dhe për çka po përdoret. Së bashku me iPhone, mesazhi i informacionit do të shfaqet në iPads, Mac dhe Apple TV.

Përveç kësaj, Apple tha se do të lejojë përdoruesit të shkarkojnë të gjitha të dhënat e tyre nëpërmjet faqes së internetit të Apple ID në muajt e ardhshëm.

Ndryshimet janë në përputhje me rregulloren e ardhshme evropiane për mbrojtjen e të dhënave, të njohura si GDPR, dhe kanë qenë në punë që nga janari. /Indeksonline/

Temat: