20:23 / E Diele, 02 Dhjetor 2018 / indeksADMonline

Nuk raportuan orët e punës, autolarjet detyrohen të paguajnë mbi 1 milionë $

Punëtorët e dy autolarjeve në Los Angeles do të përfitojnë mijëra euro pasiqë bizneset dhe mbikëqyrësit e tyre ranë dakord të paguajnë më shumë se 1 milionë dollarë për të zgjedhur problemin e padisë për ‘vjedhje të pagave’.

Dy autolarjet Silver Lake Car Wash dhe Catlina Car Wash, së bashku me mbikëqyrësin e tyre kryesor, Yoosef Aminpour, kanë rënë dakord të paguajnë 1,084,972 $ për punëtorët që ata kanë punësuar nga fillimi i vitit 2014 deri në qershor të këtij viti, transmeton IndeksOnline.

Të pandehurit gjithashtu ranë dakord të paguajnë mbi 519,000 dollarë në dënime civile dhe rreth 36,000 dollarë në shpenzimet gjyqësore. Ata do të vendosen nën një urdhër katërvjeçar për të detyruar pajtueshmërinë me të gjitha ligjet dhe rregulloret e pagave dhe pagave të paguara në orë.

Prokuroria e Los Angeles pretendon se autolarjet nuk kanë raportuar orët e punës për rreth 60 punonjës dhe nuk i ofruan atyre cizmet dhe dorezat për punën e tyre.

Padia thotë se të pandehurit u paguan punëtorëve më pak se 45 dollarë për ditë pune që zgjasin 10 orë ose më shumë, pa pagesë ose pushime jashtë orarit. Paga minimale Federale është 7.25 $ në orë.

Los Angeles, me koston e lartë të jetesës, vendos normat në 13.25 dollarë në orë për kompanitë që punësojnë 26 punëtorë ose më shumë, dhe 12.00 dollarë në orë për punëdhënësit më të vegjël.

Punonjësit të cilët kanë raportuar vjedhje të pagave do të marrin mes $ 17,000 dhe $ 40,000 në paga të prapambetura. /IndeksOnline/