15:05 / E Shtunë, 15 Shtator 2018 / indeksADMonline

Vlerësimi i shefit të ri të ushtrisë serbe për Republikën e Kosovës!

Milan Mojsiloviq ndaj dje është emëruar edhe zyrtarisht shef i Ushtrisë së Serbisë nga presidenti, Aleksandër Vuçiq. Mirëpo, çfarë qëndrimi ka numri një i ushtrisë për Republikën e Kosovës.

Sa shërbeu si kryetari i grupit këshillimor ndërkombëtar në Qendrën për Bashkëpunim të Sigurisë RACVIAC, Mojsiloviqit i kishte bërë ftesë Prishtinës zyrtare për të marrë pjesë në forumin e saj.

Kjo ceremoni ishte mbajtur në vitin 2014 duke u bazuar në përputhje me marrëveshjet për normalizimin e marrëdhënieve rajonale dhe ndërfqinjësore.

“Republika e Serbisë është deklaruar se pjesëmarrja e Kosovës duhet të jetë në përputhje me Marrëveshjen mbi parimet e normalizimit të marrëdhënieve dhe marrëveshjes për përfaqësim dhe bashkëpunim në përputhje me rezolutën 1244 të Kombeve të Bashkuara. Pjesëmarrja e Kosovës nuk kanë të bëjnë me forcat e sigurisë rajonale”, kishte deklaruar numri një i ushtrisë serbe.

Ndryshe, Beogradi është një nga nënshkruesit e marrëveshjes për themelimin e RACVIAC dhe me nënshkrimin e dokumentit themeltar është shteti i pestë që ka ratifikuar këtë dokument në Kuvendin e saj. /Indeksonline/