11:05 / E Martë, 15 Mars 2022 / B O

Volkswagen dhe Ford zgjerojnë bashkëpunimin për automjetet elektrike

Volkswagen njoftoi të hënën se do të zgjerojë bashkëpunimin e saj për automjetet elektrike me Ford Motor, i cili planifikon të prodhojë një tjetër model elektrik për tregun evropian.

Marrëveshja u nënshkrua në kuadër të aleancës strategjike midis Volkswagen dhe Ford, e cila përfshin e-mobilitetin, automjetet komerciale dhe drejtimin autonom.

Duke përdorur platformën e Volkswagen për gjashtë vjet duke filluar nga viti 2023, Ford pret të dyfishojë prodhimin e saj në 1,2 milionë njësi.

“Rentabiliteti dhe shpejtësia tani janë vendimtare për arritjen përfundimtare të përparimit të e-mobilitetit në Evropë. Jemi duke i trajtuar të dyja së bashku me Ford”, tha Thomas Schmall, i cili drejton biznesin e komponentëve të Volkswagen.

Duke komentuar gjithashtu marrëveshjen, Stuart Rowley, shefi i Ford-it për Evropën tha: “Aleanca jonë strategjike me Volkswagen është një element i rëndësishëm i angazhimit të Ford-it për të ofruar një gamë tërësisht elektrike automjetesh që janë unike për Ford-in dhe të dizajnuara për të përmbushur nevojat e mobilitetit të një Evrope moderne që po udhëheq luftën kundër ndryshimeve klimatike”.

Në vitin 2019, dy prodhuesit globalë të automjeteve njoftuan fillimisht një bashkëpunim të gjerë për automjetet elektrike dhe autonome.

Bashkëpunime të tilla janë bërë më të zakonshme vitet e fundit pasi prodhuesit e automjeteve trajtojnë kostot dhe burimet e nevojshme për kalimin në automjete me emetim zero me nivele më të larta automatizimi.