22:36 / E Enjte, 10 Mars 2022 / Medina Shala

Volkswagen “ringjall” ikonën e viteve ’60

Prodhuesi gjerman i makinave Volkswagen më në fund ka zbuluar automjetin e tij tërësisht elektrik ID Buzz, një model modern i furgonit ikonik ‘hippy’ nga vitet 1960, i cili do të dalë në treg këtë vit. I zbuluar në Hamburg të mërkurën, ID Buzz mund të mbajë deri në pesë pasagjerë duke përfshirë dhe shoferin.

Volkswagen beson se furgoni do të jetë pjesë e ‘të ardhmes së transportit brenda qytetit’. Makina është bërë me materiale sintetike të ricikluara. Ka disa veçori autonome si “Car2X”, i cili përdor sinjalet nga automjetet e tjera për të dalluar rreziqet në kohë reale, dhe “Memory Function” për parkimin e automatizuar.

Prodhuesi gjerman i makinave Volkswagen ka zbuluar më në fund automjetin e tij tërësisht elektrik ID Buzz, një model modern i furgonit ikonik 'hippy' nga vitet 1960, i cili do të dalë në treg në fund të këtij viti.

Çmimet janë ende për t’u konfirmuar zyrtarisht, megjithëse thuhet se do të kushtojë 40,000£. Volkswagen ka njoftuar gjithashtu një version të dytë të modelit të quajtur ID Buzz Cargo, i cili përmban hapësirë ​​për më shumë ngarkesa të rënda dhe mund të kushtojë 50,000 £.

Ai gjithashtu ka disa veçori autonome, duke përfshirë sistemin e paralajmërimit ¿Car2X¿, i cili përdor sinjale nga automjetet e tjera dhe infrastrukturën e transportit për të dalluar rreziqet në kohë reale.
Shefi ekzekutiv i Grupit Volkswagen Herbert Diess flet gjatë një ngjarjeje për të zbuluar furgonin e ri elektrik Volkswagen ID Buzz, më 9 mars 2022 në Hamburg, Gjermani