14:46 / E Premte, 11 Shtator 2020

Volksawageni humb 415 euro për një makinë

Dallimet e mëdha në humbje thonë shumë për strukturën e biznesit të kompanive individuale.

Nuk ka dyshim se kriza e shkaktuar nga pandemia e koronavirusit është një nga më të mëdhatë në historinë moderne dhe ka goditur veçanërisht industrinë e makinave. Muajt nuk do të jenë të mjaftueshëm për rikuperim, por për disa do të duhen vite, vlerësojnë ekspertët.

Për të kuptuar më mirë shkallën e krizës, Handesblatti i Gjermanisë ka botuar një studim që tregon koston e krizës për automjetin e shitur. Dhe rezultatet janë befasuese. Për shembull, shitjet e Volkswagenit ranë me 28%, Toyota me 29% dhe u transferuan në makina, kjo do të thotë një minus prej 415 eurosh për një veturë për Volkswagenin, ndërsa Toyota fitoi 533 euro për një veturë.

Sigurisht, e gjithë industria gjermane e makinave nuk është në të kuqe. Kështu që Porsche është ende në një plus të madh me fitime prej 10,000 eurosh për një veturë. Një shembull i ndritshëm “përtej pellgut” është Tesla Motors, e cila fiton 3.000 euro për një veturë.