13:51 / E Martë, 11 Dhjetor 2018

VW në ofensivë, prodhon 15 milionë vetura elektrike

Prodhuesi gjerman ka njoftuar se platforma esaj mekanike për automjetet elektrike është projektuar për 15 milionë makina elektrike.

Volkswagen po lëviz në një “ofensivë elektrike” në të cilën një rol kyç do të luhet nga platforma mekanike e MEB, e projektuar posaçërisht për makinat e mundësuara nga motorët elektrikë.

Sipas gjigantit gjerman të automobilave, deri në 15 milionë automjete të energjisë elektrike mund të bëhen në bazë të MEB.

Duke elektrifikuar modelet e tyre dhe duke futur sistemin autonom të makinës, VW do të investojë mbi 12.5 miliardë dollarë në total deri në vitin 2023. Nga kjo, sa më shumë se 10 miliardë dollarë është për zhvillimin dhe prodhimin e makinave elektrike.

Të gjitha makinat e ardhshme Volkswagen elektrik nga familja I.D. do të bazohet në mekanizmin e përmendur të MEB-it.

Platforma MEB do të ofrojë dy boshte të ndryshme dhe inxhinierët e Volkswagen do të jenë në gjendje të ndërtojnë makina elektrike me gjerësi të ndryshme në të.

Temat: