75 Mall Live Search
13:17 / E Shtunë, 04 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Zbulohet formula për të shpëtuar makinat dizel

Çdo ditë e më shumë po flitet për ‘zhdukjen’ e makinave dizel, gjersa makinat elektrike po zhvillohen mjaft shumë.

Njëra nga arsyet kryesore për zvogëlimin e makinave dizel janë lëndët toksike dhe lirimet e gazrave që shkaktojnë ato.

Por, inxhinierët e Continental besojnë se kanë gjetur zgjidhjen e këtij problemi, duke zhvilluar një 2.0 litërsh WV Golf Mk7 GTD që lëshon 60% më pak NOx së, bashku me një përmirësim prej 4% të konsumit të karburanit dhe një ulje të C02 krahasuar me një makinë standarte.

“Me fjalë të tjera kemi zgjidhur një konflikt klasik të objektivave në zhvillimin e motorit të naftës” , thoë Jose Avila.

Kjo zgjidhje kombinon një suitë të sistemeve që tashmë janë në dispozicion. Hapi i parë është zëvendësimi i sistemit standart të injektimit PCRs5 të Continental, që funksionon deri në 2500 bar, shkruan IndeksOnline.

Kombinuar me procesin e valvulave dinamike ëshë e mundur të kryhen injeksione të shumëfishta të sakta për një cikël, me një sasi minutash të karburantit të injektuar pas djegies.

Kjo ndizet vetëm kur arrin katalizatorin, duke përshpejtuar kohën e ngrohjes së katalizatorit. Kjo ka implikime të rëndësishme sepse katalizatori fillon vetëm konvertimin e NOx mbi një temperaturë të caktuar.

Një reduktim i mëtejshëm i emetimeve arrihet duke përdorur një katalizator të ngushtë elektrik (EMICAT).

Kjo sjell katalizatorin tjetër në drejtim të rrymës deri në temperaturën e punës (ndërmjet 250 ° C dhe 400 ° C) brenda 30-40 sekondave në varësi të temperaturës së ambientit, duke lejuar që ajo të fillojë konvertimin e NOx. Po aq e rëndësishme, ajo ruan temperaturën e funksionimit të katalizatorit madje edhe në trafikun e ngadaltë, kur normalisht do të qetësohej. /IndeksOnline/