22:11 / E Mërkurë, 18 Prill 2018

11 statistika tA� jashtA�zakonshme nga sezoni i Salah me Liverpool

Mohamed Salah po zhvillon njA� sezon tA� mrekullueshA�m me Liverpool. I transferuar tA� a�?TA� KuqtA�a�? verA�n e kaluar, ai A�shtA� pritur me shumA� skepticizA�m pas aventurA�s jo shumA� tA� mirA� tA� kaluar nA� radhA�t e Chelsea, ku nuk arriti tA� siguronte njA� vend nA� formacionin titullar. Por, nA� kA�tA� sezon, Salah ka hedhur poshtA� A�do dyshim dhe ka ndihmuar Liverpool tA� arrijA� nA� gjysmA�finalet e Champions League.

TA� shtunA� e kaluar, kundA�r Bournemouth, ai ka shA�nuar golin numA�r 30 tA� sezonit nA� fitoren 2-0 tA� marrA� nga ekipi i Klopp. Ai realizim e ka bA�rA� atA� lojtarin e parA� tA� Liverpool qA� shnon 30 gola nA� njA� sezon tA� Premier League qA� nga koha e Luis Suarez (31) nA� sezonin 2013/14. Por Salah ka vendosur edhe disa rekorde tA� tjerA� me fanellA�n e a�?TA� Kuqvea�?.

1 a�� Afrikani me mA� shumA� gola tA� shA�nuar nA� njA� sezon tA� Premier League
Goli i dytA� i Liverpool kundA�r Bournemouth dhe i 30-ti pA�r Salah nA� kampionat e ka bA�rA� atA� tA� kalojA� legjendA�n e Chslea, Didier Drogba, si afrikani me mA� shumA� gola tA� shA�nuar nA� njA� sezon tA� vetA�m. Ish-sulmuesi i Chelsea ka realizuar 29 gola gjatA� sezonit 2009-/10, teksa a�?BlutA�a�? realizuan njA� rekord rpej 103 golash dhe fituan titullin. Por, kA�tA� sezon, Salah, i cili luan si sulmues krahu dhe jo qendA�rsulmues, ka A�arA� mbrojtjet kundA�rshtare falA� shpejtA�sisA� dhe teknikA�s sA� tij.

2 a�� Egjitpitian me mA� shumA� gola nA� historinA� e Premier League
Kur Salah shA�noi kundA�r West Ham nA� muajin shkurt, ai u bA� egjiptiani me mA� shumA� gola tA� shA�nuar nA� historinA� e Premier League, duke lA�nA� mbrapa Mido-n, i cili realizoi 22 gola nA� gjashtA� sezonet e kaluara te Tottenham, Middlesbrough, Wigan and West Ham.

3 a�� Egjitptiani i parA� qA� realizon njA� tregolA�sh nA� Premier League
GjatA� rrugA�s drejt 30 golave, Salah ka realizuar katA�r nA� njA� fitore 5-0 tA� arritur kundA�r A�atford, duke u bA�rA� egjiptiani i parA� qA� realizon njA� tregolA�sh nA� Premier League. Gjithashtu, ai A�shtA� bA�rA� lojtari i parA� qA� realizon tre gola nA� njA� ndeshje nA�n drejtimin e Jurgen Klopp.

4 a�� Ka fituar mA� shumA� a�?Lojtari i Muajita�? nA� njA� sezon
Salah A�shtA� bA�rA� lojtari i parA� nA� historinA� e Premier League qA� ka fituar tre A�mime a�?Lojtari i Muajita�? nA� njA� sezon tA� vetA�m, duke e marrA� kA�tA� vlerA�sim nA� nA�ntor, shkurt dhe mars. NA� nA�ntor, ai realizoi shtatA� gola nA� katA�r ndeshje dhe pas dy muajsh pa e fituar A�mimin, Salah realizoi katA�r tA� tjerA� nA� tri ndeshje. Ai u shpall a�?Lojtari i Muajita�? dy herA� radhazi nA� mars pas gjashtA� golave tA� shA�nuar nA� katA�r ndeshje, qA� ndihmuan Liverpool tA� pA�rforconte pozitA�n nA� katA�r vendet e para tA� renditjes.

5 a�� MA� shumA� gola me tA� majtA�n nA� njA� sezon tA� Premier League
Salah A�shtA� pA�rmirA�suar shumA� qA� nga koha kur luante me Chelsea, siA� tregojnA� edhe 30 golat e realizuar deri tani nA� Premier, 23 prej tA� cilA�ve kanA� ardhur nga kA�mba e tij e majtA�, mA� shumA� se A�do lojtar tjetA�r nA� njA� sezon tA� Premier League. Duket se golat me tA� majtA�n janA� njA� specialitet i a�?TA� Kuqvea�?, duke parA� se Salah ka thyer rekordin e 19 golave a�?mA�ngjarashA�a�? te vendosur nga Robbie FoA�ler nA� sezonin 1994/95.

6 a�� Debutuesi me mA� shumA� gola nA� njA� sezon tA� Premier pA�r Liverpool
Aktivizimi me Chelsea-in e bA�n tA� pamundur qA� ai tA� thyejA� rekordin e Kevin Philips (30 gola nA� sezonin 1999/00) pA�r numrin mA� tA� madh tA� golave tA� shA�nuar nga njA� lojtar nA� sezonin e debutimit nA� Premier League, Salah ka regjistruar sezonin mA� tA� mirA� si debutues pA�r Liverpool. Me 30 golat e realizuar deri tani, Egjiptiani ka bA�rA� mA� mirA� se Fernando Torres, 24 gola nA� sezonin e tij tA� parA� nA� Premier League me Liverpool.

7 a�� Lojtari i parA� i Premier qA� realizon 40 osA� mA� shumA� gola nA� njA� sezon tA� vetA�m pas Cristiano Ronaldo-sA�
Goli i realizuar kundA�r Bournemouth ka qenA� i 40-i pA�r Salah nA� ndeshjet e kA�tij sezoni tA� luajtura nA� tA� gjitha kompeticionet. Ecuria mA� e mirA� pA�r njA� lojtarA� tA� Premier League pas Cristiano Ronaldo-s, i cili realizoi 42 nA� sezonin 2007/08.

8 a�� Lojtari i tretA� i Liverpool me 40+ gola nA� njA� sezon
Goli i shA�nuar kundA�r Bournemouth e ka bA�rA� atA� lojtarin e tretA� tA� Liverpool qA� ka shA�nuar 40 ose mA� shumA� gola nA� njA� sezon. Roger Hunt ka qenA� i pari nA� sezonin 1961/62, ndA�rsa Ian Rush e bA�ri dy herA� nA� 1983/84 dhe 1986/97, qA� do tA� thotA� se Salah A�shtA� bA�rA� qA� tani pjesA� e legjendave tA� Liverpool.

9 a�� MA� shumA� gola nA� njA� sezon tA� Champions-it pA�r Liverpool
RrugA�timi i Liverpool drejt gjysmA�finaleve tA� Champions League ka qenA� i suksesshA�m, kryesisht falA� treshes sA� sulmit, me Salah qA� ka shA�nuar tetA� deri tani. BashkA� me Roberto Firmino, ai A�shtA� lojtari qA� ka shA�nuar mA� shumA� gola nA� njA� sezon tA� Champions League pA�r Liverpool.

10 a�� Lojtari i parA� i Premier League i pA�rfshirA� nA� 50+ gola nA� tA� gjitha kompeticionet
PesA�dhjetA� gola. Sezoni i jashtA�zakonshA�m i Salah e shikon atA� tA� pA�rfshirA� nA� realizimin e 50 ose mA� shumA� gola nA� ndeshjet e njA� sezoni tA� luajtura nA� tA� gjitha kompeticionet (40 gola, 11 asiste). 11 mA� shumA� se A�do lojtar tjetA�r.

11 a�� MA� shumA� ndeshje me gol nA� njA� sezon tA� Premier League me 38 javA�
Me golin e realizuar kundA�r Bournemouth, Salah ka regjistruar ndeshjen e tij tA� 22-tA� me gol nA� kA�tA� sezon tA� Premier League. AsnjA� lojtar tjetA�r nuk ka shA�nuar nA� kaq shumA� ndeshje, me egjiptianin qA� ka lA�nA� mbrapa Robin van Persie dhe Cristiano Ronaldo (21 tA� dy).

Rekorde qA� Salah mund tA� thyejA�A�
Salah mund tA� thyejA� akoma rekorde tA� tjerA� para fundit tA� kA�tij sezoni. Dy ose mA� shumA� gola do tA� thyenin rekordin pA�r numrin mA� tA� madh tA� golave tA� shA�nuar nA� njA� sezon me 38 ndeshje, duke lA�nA� mbrapa Alan Shearer (1995/96), Cristiano Ronaldo (2007/08) dhe Luis Suarez (2013/14), tA� cilA�t realizuan tA� gjithA� 31 gola.

PesA� tA� tjerA� do ta bA�nin atA� golashA�nuesin mA� tA� mirA� nA� njA� sezon tA� Premier League, duke lA�nA� mbrapa Ashley Cole (1993/94) dhe Shearer (1994/95), tA� cilA�t kanA� realizuar 34 nA� njA� sezon me 42 ndeshje. Ian Rush mban rekordin si golashA�nuesi mA� i mirA� i Liverpool nA� njA� sezon me 47, njA� tjetA�r rekord i arritshA�m pA�r Salah.

NdA�rkohA�, nA�se egjiptiani do tA� shA�nojA� nA� ndeshjen e ardhshme tA� kampionatit qA� do tA� luajA� nA� a�?Anfielda�? (kundA�r Stoke, 28 prill), ai do tA� barazojA� rekordin e pA�rbashkA�t tA� Roger Hunt dhe Fernando Torres, qA� kanA� shA�nuar gol nA� tetA� ndeshje tA� njA�pasnjA�shme tA� kampionatit tA� luajtura nA� shtA�pi.