10:27 / E Martë, 17 Tetor 2017 / indeksADMonline

3 mënyra për të zbuluar mjaltin e rremë

Mjalti është një nga ushqimet më të shëndetshme në planet dhe jo pa arsye. Ajo përmban ushqyes të nevojshëm që trupi të funksionojë siç duhet. Por, për të përfituar më shumë prej saj duhet të blini një mjalt të pastër organik. Me të gjitha ushqimet jo të shëndetshme që gjendjen në treg, është e vështirë të dini nëse jeni duke blerë gjënë e duhur.

Kjo është arsyeja pse ne besojmë se duhet të provoni testet e mëposhtme për të parë nëse mjalti juaj është i pastër ose i rremë. Por, para se të fillojmë me testet, duam t’ju rekomandojmë që të lexoni etiketën e produktit.

Ka shumë kompani që nuk kanë frikë të shkruajnë në etiketa se produkti i tyre përmban aditiv shtesë dhe substanca të ndryshme. Prandaj, ndonjëherë mund të dalloni lehtësisht produktin organik nga një të rremë.

Por jo të gjithë prodhuesit janë të drejtpërdrejtë. Ka shumë që nuk e shkruajnë të vërtetën në etiketat e tyre për të rritur shitjet. Kjo është arsyeja pse ju duhet të provoni këto teste.

Mjalti është i shëndetshëm, por nuk mund të ketë efekte të njëjta nëse prodhohet me aditivë dhe substanca. Të gjitha vlerat e shëndetshme do të zhduken.

Ka shumë prodhues në mbarë botën që përdorin metale të rënda dhe antibiotikë të paligjshëm për të krijuar një produkt më të lirë dhe për të fituar. Prandaj, duhet të jeni shumë të kujdesshëm se çfarë blini dhe çfarë hani. Veçanërisht nëse doni të mbani trupin tuaj të shëndetshëm dhe të rrisni shëndetin tuaj të përgjithshëm.

3 teste për kontrollin e mjaltit
Këtu janë metodat më të zakonshme për të dalluar mjaltin e mirë nga ai i keq.

1. Testi i ujit
Merrni një gotë të vogël dhe mbusheni me ujë. Vendosni një lugë mjaltë brenda gotës. Nëse shpërbëhet menjëherë, kjo do të thotë se mjalti është i rremë. Megjithatë, nëse qendron në fund të gotës, kjo do të thotë se mjalti është i pastër.

2. Testi i zjarrit
Mbani mend se mjalti i pastër ndizet lehtësisht me një çakmak. Mjalti i rremë jo, për shkak të lagështirës që ka.
Nëse mjalti digjet për një kohë të gjatë, kjo do të thotë se nuk ka aditivë dhe sheqer.

3. Thumb Test
Për ta bërë këtë test, do të duhet të vendosni pak mjalt sipër gishtit tuaj të madh dhe shihni nëse do të përhapet ose derdhet. Nëse derdhet, kjo do të thotë se mjalti nuk është i pastër, por nëse qendron pa ndryshuar formën në krye të gishtit, kjo do të thotë që është i pastër.

Nëse ju pëlqen ky postim, ndaheni me miqtë dhe familjen tuaj.