12:25 / E Mërkurë, 27 Tetor 2021 / A K

55 vjeçarit i ndalet gjakderdhja gastrointestinale, e operojnë mjekët në QKUK

Një ekip kujdestar nga Klinika e Gastroeneterologjisë në QKUK, i përbërë nga mjekë gastroeneterolog, anesteziolog dhe infermierë, intervenuan te një pacient për t’ia ndalur gjakderdhjen gastrointestinale.

Pacienti kishte gjakderdhja akute nga një ulçerë “Forrest Ib” në apeks në afërsi të murit të pasëm të bulbusit, e cila e kishte shoqëruar për tri ditë me radhë.

Pas ndërhyrjes së mjekëve, pacienti 55 vjeçar, i shtrirë në Njësinë Koronare të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, i shpëtoi intervenimit kirurgjik dhe tash është në gjendje të mirë shëndetësore