12:11 / E Martë, 11 Dhjetor 2018 / indeksADMonline

Berisha: Historia na mëson se Evropa jo çdoherë ka qenë korrekt ndaj popullit dhe trojeve shqiptare

Avokati kosovar, Besnik Berisha ka thënë se historia na mëson se Evropa jo çdoherë ka qenë korrekt ndaj popullit dhe trojeve shqiptare.

Për këtë besoj pajtohen miqtë dhe heshturazi edhe armiqtë

Sipas tij, mungesa e korrektësisë vërehet edhe viteve të fundit në raport me Kosovën, në veçanti në mosnjohjen e shtetit tonë nga disa shtete të BE-së dhe së fundmi, me shtyrjen e liberalizimit të vizave, transmeton Indeksonline.

Sipas tij, pavarësisht jo korrektësisë dhe arbitraritetit të shfaqur nga Evropa, gjuha e liderëve tanë duhet të jetë e moderuar dhe të shmang kërcënime për mundësi destabilzimi në rajon, në rast seBE nuk i merr më seriozisht aspiratat për anëtarësim në union. Berisha poashtu tha se Kosovës i duhen miq sepse mjaft kemi armiq.

Postimi i plotë:

Na duhen miq se mjaft kemi armiq!

Historia na meson se evropa jo cdo here ka qene korrekt ndaj popullit dhe trojeve shqiptare. Per kete besoj pajtohen miqt dhe heshturazi edhe armiqt.

Kjo mungese korrektesie verehet edhe viteve te fundit ne raport me Kosoven, ne vecanti ne mosnjohjen e shtetit tone nga disa shtete te BE-se dhe se fundmi, me shtyerjen e liberalizimit te vizave.

Sigurisht se kemi edhe nje varg ceshtjesh tjera per te cilat evropa ose rrine e heshtur, ose rreshtohet ne krahe te Serbise dhe kjo eshte provuar ne vecanti gjate kohes se pavaresise.

Por, pavaresisht jokorrektesise dhe arbitraritetit te shfaqur nga Evropa, gjuha e lidereve tane duhet te jete e moderuar dhe te shmang kercenime per mundesi destabilizimi ne rajon, ne rast se BE nuk i merr me seriozisht aspiratat tona per anetaresim ne union.

Gjuha me tone kercenuese, e qe mund te interpretohet si shantazh ndaj evropes, nuk i ben nder Kosoves. Kjo gjuhe largon miqt dhe shton armiqt.

Kosoves i duhen miq sepse mjaft kemi armiq.

Na duhen miq se mjaft kemi armiq!

Historia na meson se evropa jo cdo here ka qene korrekt ndaj popullit dhe trojeve shqiptare. Per kete besoj pajtohen miqt dhe heshturazi edhe armiqt.

Kjo mungese korrektesie verehet edhe viteve te fundit ne raport me Kosoven, ne vecanti ne mosnjohjen e shtetit tone nga disa shtete te BE-se dhe se fundmi, me shtyerjen e liberalizimit te vizave.

Sigurisht se kemi edhe nje varg ceshtjesh tjera per te cilat evropa ose rrine e heshtur, ose rreshtohet ne krahe te Serbise dhe kjo eshte provuar ne vecanti gjate kohes se pavaresise.

Por, pavaresisht jokorrektesise dhe arbitraritetit te shfaqur nga Evropa, gjuha e lidereve tane duhet te jete e moderuar dhe te shmang kercenime per mundesi destabilizimi ne rajon, ne rast se BE nuk i merr me seriozisht aspiratat tona per anetaresim ne union.

Gjuha me tone kercenuese, e qe mund te interpretohet si shantazh ndaj evropes, nuk i ben nder Kosoves. Kjo gjuhe largon miqt dhe shton armiqt.

Kosoves i duhen miq sepse mjaft kemi armiq.