21:46 / E Hënë, 16 Prill 2018 / indeksADMonline

Burg e gjobA� pA�r tA� akuzuarin qA� gjuajti me armA� nA� dasmA�

Gjykata Themelore e MitrovicA�s ka shpallur aktgjykim dA�nues kundA�r tA� pandehurit Jeton Hajdari.

Prokuroria Themelore nA� MitrovicA� akuzon Jeton Hajdarin se nA� gusht tA� vitit 2013 ka shkaktuar rrezik tA� madh te njerA�zit.

Sipas aktakuzA�s derisa i dA�mtuari Halim Musa ka qenA� i ftuar si mysafir nA� dasmA� te familja e tA� pandehurit dhe janA� nisur nga fshati Bare me krushqi pA�r tA� marrA� nusen nA� fshatin Broboniq tA� MitrovicA�s dhe me tA� arritur nA� tA� njA�jtin fshati i pandehuri nxjerr nga brezi revolen dhe shtien nA� ajA�r tri herA�.

Tutje, sipas akuzA�s, nga pakujdesia e tA� pandehurit plumbi godet tA� dA�mtuarin Halim Musa, i cili kishte qenA� i ulu afA�r tij, duke i shkaktuar lA�ndime tA� rA�nda trupore.

MA� kA�tA� i akuzuari kishte kryer veprA�n penale shkaktim i rrezikut tA� pA�rgjithshA�m.

Paraprakisht nA� seancA�n fillestare tA� mbajtur sot nA� kA�tA� GjykatA� i pandehuri Jeton Hajdari kishte pranuar fajA�sinA�.

Pasi qA� aktakuza u lexua nga ana e prokurorit ShpA�tim Peci, i akuzuari u deklarua se e pranon fajA�sinA� duke shprehur kA�shtu keqardhje pA�r atA� qA� kishte ndodhur.

I njA�jti gjithashtu i premtoi GjykatA�s qA� mA� nuk do tA� pA�rsA�ris vepra tA� tilla, dhe duke treguar se tani me tA� dA�mtuarin kishin raporte tA� mira familjare dhe shoqA�rore.

Duke marrA� parasysh tA� gjitha rrethanat lehtA�suese edhe tA� pranimit tA� fajA�sisA� nga ana e tA� akuzuarit, gjyqtari Bekim Veliqi shpalli aktgjykimin mA� anA� tA� tA� cilit pA�r veprA�n penale shkaktim i rrezikut tA� pA�rgjithshA�m Jeton Hajdarin e dA�noi 1 vit e dy muaj burgim.

Ky dA�nim nuk do tA� ekzekutohet nA�se i akuzuari nA� afat prej njA� viti nuk kryen tjetA�r vepA�r penale.

Po ashtu Jeton Hajdari u akuzua edhe pA�r veprA�n penale mbajtja nA� pronA�si, kontroll ose posedim i paautorizuar i armA�ve.

PA�r kA�tA� vepA�r Gjykata i shqiptoi dA�nim me gjobA� nA� shumA� prej 1.200 euro, si dhe dA�nim plotA�sues konfiskim i armA�s.