16:25 / E Shtunë, 10 Nëntor 2018 / indeksADMonline

E pabesueshme, por kjo vajzë s’ka pastruar flokët tash e 20 vite

Një Rapunzel në jetën reale me flokë të gjata deri të këmbët ka zbuluar se ajo nuk i ka larë flokët e saj për gati 20 vjet. Frankie Cluney, 32 vjeç nga Brighton, shpjegoi se ajo ndaloi larjen e flokëve kur ajo ishte vetëm 13 vjeç kur ajo ‘e urrente’ dhe nuk i kishte prerë  flokët që nga mosha 18 – vjeçare.

Ajo këmbëngul se flokët vetëm duhet të krehen, megjithëse mund të zgjasë deri në gjysmë ore.

Frankie, e cila është një artiste, shpjegoi se si ajo vendosi të rritë flokët e saj të moshës gjashtë vjeçare, pasi u dashuroi me fotot e grave mitike me flokë të gjata në libra përrallash si fëmijë.

Frankie shpjegoi se si ajo ndaloi së lari flokët e saj krejtësisht si një adoleshente, pasi miku i saj e sugjeroi atë. “Kur isha 13 vjeç, flokët e mi ndoshta ishin deri te beli të gjata dhe atëherë ishte shumë të rënda, ishte shumë të trasha dhe kurrë nuk më pëlqente t’i laja, sepse ishte aq e vështirë për të marrë të gjithë produktin me dush dhe vetëm merr kaq shumë kohë për t’i tharë”, tha ajo.

Ajo tregoi se ishte një nga miqtë e nënës së saj që në të vërtetë e përmendi këtë ide për të mos larë flokët dhe kështu vendosi për të mos i larë kurrë. Ajo shpjegoi se në dy muajt e parë ato ishtin shumë të yndyrshme dhe kishte kruarje.

Megjithatë, ajo këmbëngul se nuk merr shumë për t’u kujdesur për flokët e saj, duke shpjeguar se si ajo vetëm i kreh ato. Jo vetëm që Frankie ka arritur ëndrrën e saj për të pasur flokë të gjata, ajo e inkorporon atë në punët e saj si model i vizatimit. “Kam shumë ide se si mund të frymëzojë disa foto ose vepra arti dhe bëj video duke e përdorur atë, pothuajse si karaktere të ndryshme ose veshje të ndryshme”.

Frankie shpjegoi se ajo kishte flokë të gjatë që nga një aksident me gërshërë, kur ajo ishte një vajzë e vogël. “Kur isha në shkollë një ditë unë dhe miqtë e mi ishin duke u endur me disa gërshërë. Preva pak flokët dhe mamaja ime u tmerrua kur u ktheva në shtëpi”, kujton ajo.

Temat: