14:38 / E Hënë, 02 Tetor 2017 / indeksADMonline

E vërteta për mikrovalën që të gjithë e injorojnë

Mikrovalët janë të pranishme në më shumë se 90 përqind të familjeve, për shkak të kapacitetit të tyre për të gatuar dhe për të ngrohur ushqime shumë shpejt. Falë lehtësisë së saj, shumica e njerëzve e përdorin këtë pajisje pa asnjë dyshim lidhur me efektet e tij. Megjithatë, e vërteta është se ju duhet ta rishikoni zgjedhjen tuaj të përdorimit të mikrovalës,sepse duket se mund të jetë një nga gjërat më të këqija që mund të përdorni për të gatuar ushqimin tuaj.

Si mund të jetë mikrovala e rrezikshme?

Në brendësi të mikrovalës gjenden 2.45 miliardë hertz, që është në rregull për aq kohë sa mikrovala është e re. Megjithatë, kur vjetërohet dyert ndryshken, dhe fillonë të rrjedhë. Shuma e frekuencës që mjafton për të dëmtuar trupin është 10 hertz. Duhet të jeni shumë të kujdesshëm kur gatuani me mikrovalë, pasi efekti ngegativ qe ajo ka mbi trupin tonë nuk kuptohet deri sa të jetë shumë vonë.

Si një mikrovalë mund ta dëmtojë trupin tonë?

Sistem imunitar i dobësuar
Ul rezistencën ndaj infeksioneve virale dhe bakteriale
Shkakton difekte në lindje
Kancer
Sëmundje më serioze
Çfarë dëmtimesh sjell mikrovala për ushqimin tonë?

Thyen lidhjet molekulare dhe kimike.

Sipas studimit të Hans Herte, një shkencëtar zviceran, ushqimet e gatuara në mikrovalë humbasin vlerat ushqese. “Nuk ka atome, molekula apo qeliza të ndonjë sistemi organik të afta për të përballuar një pushtet kaq të dhunshëm, shkatërrues për një periudhë të zgjatur kohe, madje as në gamën e energjisë së ulët të milivatëve … Kjo është mënyra se si prodhohet nxehtësia e gatimit me mikrovalë – ushtrohet “dhunë” në molekulat e ujit. Strukturat e molekulave janë shkatërruar, molekulat janë deformuar me forcë (isomerizëm strukturor) dhe kështu janë dëmtuar në cilësi, “vuri në dukje ai.

Rrezatimi nga mikrovala shkatërron dhe deformon ushqimin e molekulave, të cilat krijojnë komponente radioaktive të rrezikshme.

Qumështi i gjirit i futur në mikrovalë humbet 96 për qind të antitrupave të saj

Një studim i vitit 1992 nga Kërkimi për Shëndetin ka studiuar efektet e pjesëmarrësve që konsumojnë ushqimet rregullisht në mikrovalë. Ata përjetuan:

– Rritja e niveleve të kolesterolit

– Rritja e hemoglobinës duke shkaktuar anemi

– Rritje te qelizat e bardha të gjakut

– Rritja e leukociteve (duke treguar helmim dhe dëmtim qelizor)