22:20 / E Hënë, 23 Prill 2018 / indeksADMonline

Gaxherri: Platforma e PDK-sA� A�shtA� lojA� politike, tA� caktohet data e zgjedhjeve

Deputetja nga radhA�t e LDK-sA�, Besa Gaxherri ka vlerA�suar iniciativA�n e PDK-sA� pA�r platformA�n e unitetit si njA� a�?lojA� politikea�?.

a�?LDK-ja ka marrA� njA� hap dhe konsideroj se asnjA� parti politike, veA�mas PDK-ja, nuk duhet tA� keqpA�rdorA� qasjen, nivelin edhe mA�nyrA�n e funksionimit tA� LDK-sA�. Ne jemi opozitA� gjeneroze, kooperative, shpesh kemi vendosur para partisA� A�A�shtjet shtetA�rore, mirA�po kur dikush do ta��i keqpA�rdorA� kA�to hapur atA�herA� ne do tA� ndA�rmarrim veprime. Veprimi i tillA� qA� kemi parA� sot A�shtA� lojA� e dobA�t. NjA� gjA� e tillA� nuk i kontribuon zgjedhjeve tA� shumta, nuk i kontribuon mosveprimit tA� kA�saj qeverie dhe koalicionit nA� aspektin politik e as nA� atA� teknik, ngaqA� nuk kanA� numrat pA�r ta��i kaluar heshtjet nA� kuvenda�?, ka thA�nA� ajo nA� klankosova.

Gaxherri e ka quajtur qeverinA� aktuale si mA� tA� dobA�tA�n nA� historinA� e re tA� KosovA�s, pA�rderisa ka potencuar se A�shtA� pA�rgjegjA�si e kA�saj qeverie qA� tA� gjejA� zgjidhje pA�r problemet e vendit.

a�?Nuk A�shtA� LDK-ja e ekzaltuar pA�r tA� parA� zgjedhje, duhet tA� kemi pA�rgjegjA�si shtetA�rore, por kur shohim mA�nyrA�n e qeverisjes dhe se si hidhet nA� treg politik kjo gjoja platformA�, atA�herA� lA� pA�r tA� kuptuar se ky vit do tA� jetA� i dA�mshA�m. Ata kanA� pA�rgjegjA�sinA� pA�r tA� gjetur zgjidhje pA�r problemet e kA�tij vendi, pA�r tA� cilat nuk kanA� as aftA�si politike e as teknike, andaj duhet ta��i pA�rgjigjen LDK-sA� e jo tA� bA�jnA� lojA�ra politikea�?, A�shtA� shprehur ajo.

Deputetja e LDK-sA� ka konsideruar se procesi i reformA�s zgjedhore A�shtA� zgjatur pa arsye dhe se ka nevojA� qA� sa mA� parA� tA� caktohet data e zgjedhjeve.

a�?Koha A�shtA� qA� tA� shkojmA� nA� zgjedhje, konsiderojmA� se kemi pA�rgjegjA�si. Duhet tA� ulemi tA� diskutojmA� dhe tA� pajtohemi nA� mA�nyrA� qA� tA� caktojmA� datA�n e zgjedhjevea�?.