17:37 / E Hënë, 16 Prill 2018

Goditet rrjeti i prostitucionit nA� Greqi, 8 shqiptarA� nA� pranga

Policia greke ka goditur njA� rrjet shqiptar tA� shfrytA�zimit tA� prostitucionit. TetA� shqiptarA� kanA� rA�nA� nA� prangat e policisA� nA� AthinA�, tA� cilA�t shfrytA�zonin pA�r prostitucion vajza tA� huaja, kryesisht nga Bjellorusia tA� cilat kA�rkonin azil nA� Greqi.

TA� arrestuarit janA� tA� moshA�s nga 25 deri nA� 68 vjeA�. Ata detyronin vajzat qA� tA� punonin 15-16 orA� nA� ditA�, secila me rreth 40 klientA�. Sipas tA� dhA�nave tA� policisA� greke, pagesa ishte 20 Euro pA�r A�do vajzA� dhe tA� ardhurat nA� ditA� llogariteshin nA� rreth 800 Euro, ndA�rsa fitimet nA� total pA�r 24 orA� nga shfrytA�zimi i tA� gjitha vajzave varionin 8-12 mijA� Euro. Hetimet nisA�n pasi dy prej vajzave u arratisA�n dhe denoncuan grupin e shqiptarA�ve.

Sipas departamentit tA� Krimit tA� Organizuar nA� PolicinA� Greke, njA�ra prej vajzave bjelloruse ishte shtatzA�nA� kur kishte mbA�rritur nA� Greqi. ShqiptarA�t, pjesA� e rrjetit tA� prostitucionit, i kishin porositur vajzat qA� tA� deklaronin gjatA� intervistave pA�r azil se ishin shtatzA�nA�, nA� mA�nyrA� qA� tA� vonohej qA�ndrimi i tyre nA� shtetin grek.