13:34 / E Martë, 09 Tetor 2018

Google po mbyll Google+

Google do të mbyllë versionin e Google + gjatë 10 muajve të ardhshëm. Vendimi pason zbardhjen e një mangësie të mëparshme të pazbuluar të sigurisë që ka zbuluar të dhënat e profilit të përdoruesve që u korrigjuan në mars 2018.

Google thotë se Google+ aktualisht ka “përdorim dhe angazhim të ulët” dhe se 90 për qind e sesioneve të përdoruesve në Google mbajnë më pak se pesë sekonda. Megjithatë, kompania planifikon të mbajë të gjallë shërbimin për klientët e ndërmarrjeve që e përdorin atë për të lehtësuar bisedën midis bashkëpunëtorëve.

Përveç rritjes së Google+, kompania njoftoi rregullime të reja të privatësisë për shërbimin tjetër të Google.

Ndryshimet API do të kufizojnë qasjen e zhvilluesve në të dhënat për pajisjet Android dhe Gmail. Zhvilluesit nuk do të marrin më thirrjet e thirrjeve dhe SMS për pajisjet Android./Indeksonline/

Temat:
Mos i humb