23:49 / E Enjte, 09 Gusht 2018

Ja sa kushton marrja e patentë shoferit në Angli

Pagesat për patentë shoferë në Angli fillimisht ndahen në tri grupe:

1: Tarifat që ju duhet të paguani në DVLA. Ju nuk jeni të lejuar ligjërisht të filloni të mësoni ngasjen pa pasur një leje të përkohshme, shkruan IndeksOnline. Pagesa juaj e parë prej £ 34.00 (nëse paguani në internet) ose £ 43.00 (nëse aplikoni me postë) do të shkoni tek Shoferi dhe Autoriteti i Licensimit (DVLA) për licencën tuaj të përkohshme.

2. Taksa tjetër për të paguar do të jetë për testin tuaj teorik. Kostoja e një prove teorike është £ 23.00. Nëse nuk arrini të kaloni testin tuaj teorik, tarifa nuk mund të kthehet. Do të duhet të paguash përsëri çdo herë që rihyn në test.

3. Përfundimisht, ju do të duhet të paguani £ 62.00 për të rezervuar testin tuaj praktik të vozitjes (ose £ 75.00 nëse dëshironi të merrni atë në fundjavë apo festë). Punon në të njëjtën mënyrë si me testin teorik. Nëse dështoni, duhet të paguani përsëri. Nuk ka asnjë mënyrë për të ulur tarifat tuaja statutore.

Tarifat statutore: £ 129
Mësimet e vozitjes: £ 1200
Ndihma e Trajnimit: £ 24
TOTALI: rreth 1353 funta