18:50 / E Shtunë, 03 Mars 2018 / indeksADMonline

Kështu duken armët dhe autoblindat e FSK (Video)

Të importuara nga Turqia autoblindat e FSK-së janë mjete të sigurta për ti transportuar ushtarët në raste të emergjencave. Në emisionin e fundit “Drejtësia në Kosovë” ka transmetuar pamje gjatë manovrave të FSK-së ku janë përdorur mjetet e blinduara.

Në reportazhin e transmetuar shihet toga e ushtarëve special duke u bërë gati e më pas edhe duke reaguar për të shpëtuar pengje.

Sipas zyrtarëve të FSK-së batalioni i reagimi të shpejtë është i paisur me mjete të blinduara dhe armë zjarri të standardeve të NATO-s. Filmimet e transmetuara paraqesin një situatë pengëmarrjeje ku FSK thirret për të liruar pengjet.

Ushtarët e togës speciale udhëtojnë me autoblinda deri në vendin e ngjarjes nga ku në formacione lufte ndërhyjnë për të spastruar zonën.

Në filmime shihet edhe përdorimi i armëve të zjarrit dhe maskave të gazit.

Temat: