22:24 / E Mërkurë, 08 Gusht 2018 / indeksADMonline

Lista me 101 emrat e grave dhe vajzave që u vranë nga burrat

Gazetarja Evliana Berani ka publikuar një listë me emrat e 101 grave që janë vra nga burrat.

Ky publikim i saj vie pas vrasjes së dyfishtë që tronditi Gjakovën, ku Pjetër Nrecaj nga fshati Bitesh ua mori jetën gruas 40 vjeçare, Valbonë Nrecaj dhe vajzës 9 vjeçare, Klarës.

Gazetarja Berani shkruan se këto gra e vajza u vranë nga  ‘jashtëqitjet’ që nuk kanë guxim të ngrejnë dorën në vetën e tyre.

“Lista e gjatë e grave dhe vajzave të vrara nga JASHTEQITJET që nuk kanë guxim të ngrejnë dorën në veten e tyre dhe të na lirojnë nga ndytësirat që u ngeli mendja në paramesjetë, por i vrasin gratë e fëmijët. MOS HESHTNI!!!”, shkruan ajo ndër të tjerash.

Lista me gratë dhe vajzat që u vranë nga burrat:

 1. Zejnepe Bytyçi
 2. Diana Kastrati
 3.  Donjeta Pajazitaj
  4. Antigona Morina
  5. Fildeze Hafizi
  6. Natasha Kazanxhi
  7. Manjola Luzi
  8. Afize Lila
  9. Eltelva Ndoka
  10. Zhazivare Dervishi
  11. Liljana Ruko
  12. Alketa Llapushi
  13. Lumturie Xhilaj
  14. Ilda Dervishi
  15. Ariela Murati
  16. Adriana Shaholli
  17. Vergjinushe Hasani
  18. Eleni Basho
  19. Megi Jokiçi
  20. Naime Abazi
  21. Arze Biba
  22. Lule Cara
  23. Leonora Kaloçi
  24. Lahe Sina
  25. Shqiponja Miza
  26. Rajmonda Sota
  27. Thellëza Lelaj
  28. Marie Çuku
  29. Alma Gjata
  30. Dane Prendi
  31. Pranvera Muslika
  32. Manjola Koxhaj
  33. Marjana Bregu
  34. Fatbardha Tafa
  35. Fatjona Sula
  36. Miranda Shtjefni
  37. Eliverta Çoçka
  38. Rolanda Doku
  39. Ajshe Vata
  40. Lime Dedej
  41. Azbie Myftari
  42. Manushaqe Çeliku
  43. Ahsinja Krytha
  44. Nertila Petriti
  45. Vasilila Muço
  46. Valentina Begu
  47. Sonila Tafa
  48. Mereme Pashai
  49. Gjyste Paplekaj
  50. Lumturi Selimaj
  51. Mimoza Nikolli
  52. Valbona Çarçani
  53. Alketa Cani
  54. Anxhela Haga
  55. Feride Prokshi
  56. Sose Metushi
  57. Miradie Hetemi
  58. Xhulieta Çuni
  59. Suela Sula
  60. Z.C (66 vjeçe)
  61. Elsina Hidershaj (Emmy)
  62. Migena Këllezi
  63. Arianita Zahiti
  64. Shkurte Veseli
  65. Liljana Rukaj
  66. Valbonë Nrecaj
  67. Fjoralba Nonaj
  68. Fatime Selmanaj
  69. Seneada Selmanaj
  70. Erjeta Avdyli
  71. Irena Sela
  72. Fatmira Deda
  73. Dije Lita
  74. Resmije Goxhaj
  75. Liljana Zhehza
  76. Liljana Uzo
  77. I. Çekakani
  78. Marte Malndrea
  79. Dallëndryshe Jazxhi
  80. Lumturie Xhilaj
  81. Nurije Metallari
  82. Natasha Kazanxhiu
  83. Irena Seli
  84. Alda Canaj
  85. Mbarime Canaj
  86. Denisa Demaj
  87. Liljana Arapi
  88. Greta Baja
  89. Jonida Çanaku
  90. Yllka Xhiko
  91. Zyra Lila
  92. Alma B.
  93. Elida Osmani
  94. Brunilda Hoxha
  95. Lidia Nusdorfi
  96. Ermira Arapi
  97. Dafina Zhubi
  98. Igballe Llaloshi
  99. Sevdije Berisha
  100. Valbonë Marku
  101. Vajza e Valbonë Markut