16:39 / E Mërkurë, 03 Tetor 2018 / indeksADMonline

Marka kroate RIMAC humb 43 milionë kune

Marka kroate e makinave RIMAC përfundoi vitin e kaluar me një humbje prej 43,4 milionë kune, sipas një raporti të rishikuar të kompanisë.

“Për shkak të përqëndrimit strategjik në zhvillimin e brendshëm, gjatë vitit 2017, kompania ka hedhur poshtë mundësitë afariste afatshkurtra dhe projektet e mundshme me krijuesit e makinave të ndryshme në mënyrë që kapacitetet ekzistuese të mund të përshtaten me zhvillimin e tyre” , shkruan në raportin e kompanisë, transmeton IndeksOnline.

Të ardhurat operative të Rimac Auto vitin e kaluar arritën në 57.2 milionë kune, që ishte një rritje e ndjeshme e grantit në vitin 2016, kur ato arritën në 35.7 milionë kune. Të ardhurat nga shitjet në vitin 2017 arritën në 44.8 milionë kune kroate, gjë që është gjithashtu një rritje krahasuar me një vit më parë, kur ato arritën në 32.4 milionë kune.

Por vitin e kaluar ka pasur një rritje të madhe të shpenzimeve prej 35.5 milion kune, në mbi 108 milionë.

Makina Rimac mbylli vitin e kaluar me 232 punonjës, dhe në gjashtë muajt e parë të këtij viti, numri i të punësuarve është rritur me më shumë se 130.

Vitin e kaluar, ata siguruan investimin prej 27 milion euro të Grupit Camel në Kinë, dhe këtë vit Porsche Engineering Group investoi edhe 16.8 milion euro. /IndeksOnline/