18:43 / E Enjte, 12 Prill 2018 / indeksADMonline

Profili i Bejtush Gashit, ministrit tA� ardhshA�m tA� MPB-sA�

Bejtush Gashi njihet si ekspert i A�A�shtjeve tA� sigurisA�. Ai ka qenA� zA�vendA�sministA�r nA� MinistrinA� e ForcA�s dhe SigurisA� sA� KosovA�s.

Gashi i cili A�shtA� propozuar nga AKR-ja qA� ta marrA� postin e ministrit nA� MinistrinA� e PunA�ve tA� Brendshme, pas largimit tA� Flamur Sefajt nga kjo pozitA�, shkruan Indeksonline.

Ai ishte ligjA�rues nA� Fakultetin e Edukimit nA� Universitetin e PrishtinA�s, nA� atA� tA� ArkitekturA�s, atA� tA� ElektroteknikA�s, si dhe ligjA�roi edhe nA� disa kolegje private.

GjatA� vitit 2006 – 2007, Gashi u zgjodh nA� postin e drejtorit nA� Departamentin e Politikave tA� SigurisA� sA� Brendshme, nA� MinistrinA� e PunA�ve tA� Brendshme.

Gashi nA� vitin 1989 mori titullin MagjistA�r i Shkencave Politike me temA�n “Sistemi i arsimimit tA� rinisA� pA�r mbrojtjen e pA�rgjithshme popullore dhe vetA�mbrojte shoqA�rorea�? , tA� cilA�n e mbrojti nA� Fakultetin e Shkencave Politike, nA� Universitetin e Zagrebit, nA� Kroaci, raporton Indeksonline.

NdA�rsa, nA� vitin 2005 ai mori titullin Doktor Shkence me mbrojtjen e tezA�s “Prania ushtarake nA� KosovA� nA� periudhA�n 1945-1990”, a�?Spiro Moisiua�?, nA� TiranA�.

NA� vitin 2007, Gashi mori titullin a�?Profesor i Asociuara�?, Senati i Universitetit tA� Vizionit Evropian, nA� PejA�.

Gashi u lind mA� 27 korrik 1957, nA� PrishtinA�./Indeksonline/