17:42 / E Diele, 15 Prill 2018

Rekord Guinness: Makina e mbuluar tA�rA�sisht me flokA� tA� grave

NA� vitin 2014, stilistja italiane e flokA�ve dhe artistja Maria Lucia Mugno, voziti njA� Fiat 500 nA� njA� urA� publike. Ishte ky vendi ku ajo shA�noi njA� rekord botA�ror.

Makina e saj ishte e tA�ra e mbuluar me flokA� tA� vA�rteta tA� grave, shkruan IndeksOnline.

Maria Lucia Mugno shpenzoi 150 orA� pA�r tA� mbuluar makinA�n me flokA�. NjA�zet ditA� dhe mbi 106,000 $ qA� mbulonin cdo sipA�rfaqe tA� vogA�l tA� makinA�s sA� saj nA� flokA�. Kaq shumA� flokA� qA� rritA�n peshA�n e makinA�s pA�r 20%.

FlokA�t qA� ajo i vendosi, paprakisht i kishte dezinfektuar,larA�, i kishte lyer dhe tharA� me dorA�. FlokA�t i kishte blerA� nA� Indi.

Pjesa e vetA�m e makinA�s qA� nuk A�shtA� mbuluar me flokA� A�shtA� motori. Kjo pA�r shkak se do tA� ishte njA� rrezik zjarri dhe sigurisht nuk do tA� ishte ligjore.

Sipas ‘The Huffington Post, e gjitha filloi si njA� bast. NjA� mik i saj deklaroi se Mugli nuk do tA� ishte nA� gjendje ta mbulonte komplet makinA�n me flokA�. Por, sic duket, ajo i provoi mikut tA� kundA�rten.

Makina e saj ka nevojA� pA�r “servisim” njA� herA� nA� javA�. DomethA�nA�, flokA�t bA�hen tA� pista, kA�shtu qA� duhet tA� lahen. /IndeksOnline/