10:15 / E Hënë, 23 Prill 2018 / indeksADMonline

Spanja humbet organizimin e evropianit shkaku i KosovA�s

Spanja e ka humbur tA� drejtA�n e organizimit tA� Kampionatit Evropian tA� PeshA�ngritjes pA�r grupmoshat U23 qA� ishte planifikuar tA� zhvillohej nga 24 deri mA� 31 tetor nA� La Coruna.

Federata Evropiane e PeshA�ngritjes (EWF) i kishte dA�rguar njA� letA�r qeverisA� spanjolle qA� ta��i lejojA� sportistA�t kosovar qA� tA� marrin pjesA� nA� kA�tA� kompeticon.

Spanja nuk A�shtA� pA�rgjigjur nA� afatin e pA�rcaktuar kA�rkesA�s sA� EWF-sA�, dhe e kanA� humbur tA� drejtA�n e kA�tij organizimi.

Lajmin pA�r Indeksonline e ka dhA�nA� kryetari i FPNK-sA� Astrit Hasani duke konfirmuar njoftimin qA� i ka dhA�nA� Federata Evropiane.

a�?Federata Evropiane e PeshA�ngritjes i ka dhA�nA� afat SpanjA�s tri javA� qA� tA� garantoj hyrjen e sportistA�ve kosovar nA� shtetin e tyre. Ata nuk kanA� kthyer pA�rgjigje nA� afatin e paraparA� dhe EWF janA� shumA� strikt nA� kA�tA� aspekta�?, ka thA�nA� kryetari i FPNK-sA�.

Ata e kanA� njoftuar FederatA�n e PeshA�ngritjes sA� KosovA�s se evropiani do tA� mbahet tashmA� nA� Poloni.

a�?Bordi ekzekutiv i FederatA�s Evropiane i ka dhA�nA� tA� drejtA�n e organizimt shtetit tA� PolonisA� qA� e garanton hyrjen e sportistA�ve tA� KosovA�sa�?, ka shtuar Hasani.

Kosova nA� kA�tA� ngjarje do tA� garoj me gjashtA� sportist dhe kA�tA� vendim Hasani e sheh si njA� fitore tA� sportit mbi politikA�n.

a�?Ne do tA� marrim pjesA� me gjashtA� sportist nA� Kampionatin evropian nA� Poloni. Kjo A�shtA� njA� fitore e madhe e sportit, duke dA�shmuar edhe njA� herA� se sporti A�shtA� mbi politikA�na�?, pA�rfundoi Astrit Hasani.

Federata e PeshA�ngritjes e KosovA�s (FPNK) N�shtA� themeluar nN� vitin 2008 dhe A�shtA� anA�tare e FederatA�s BotA�rore te PeshA�ngritjes (IWF) dhe Evropiane(EWF) /IndeksOnline/