11:12 / E Martë, 17 Prill 2018

ThaA�i zhvillon bisedA� telefonike me kancelaren Merkel, ja A�farA� diskutuan

Presidenti i KosovA�s, Hashim ThaA�i, sot ka zhvilluar njA� bisedA� telefonike me Kancelaren e RepublikA�s Federale tA� GjermanisA�, Angela Merkel.

TemA� kryesore e bisedA�s ndA�rmjet presidentit ThaA�i dhe kancelares Merkel ishin forcimi i marrA�dhA�nieve bilaterale ndA�rmjet dy shteteve dhe domosdoshmA�ria e vazhdimit tA� dialogut pA�r normalizimin e marrA�dhA�nieve ndA�rmjet KosovA�s dhe SerbisA�.

ThaA�i me kA�tA� rast njoftohet tA� ketA� theksuar se Kosova mbetet e pA�rkushtuar pA�r zbatimin e tA� gjitha marrA�veshjeve tA� arritura deri mA� tani, si dhe pA�r arritjen e njA� marrA�veshjeje pA�rfundimtare ligjA�risht tA� obligueshme ndA�rmjet KosovA�s dhe SerbisA�, transmeton Indeksonline.

NdA�rsa, kancelarja Merkel e ka pA�rgA�zuar presidentin ThaA�i pA�r rolin konstruktiv tA� KosovA�s nA� procesin e dialogut me SerbinA�, pA�r ratifikimin e marrA�veshjes pA�r shA�nimin e vijA�s kufitare me Malin e Zi dhe pA�r funksionalizimin e Ekipit Menaxhues, qA� A�shtA� kompetent pA�r hartimin e draftit tA� Statutit tA� Asociacionit tA� komunave me shumicA� serbe.

Presidenti ThaA�i e ka falA�nderuar kancelaren Merkel pA�r mbA�shtetjen qA� Gjermani i ka dhA�nA� KosovA�s nA� tA� gjitha periudhat, thuhet nA� komunikatA�n pA�r media./Indeksonline/