16:01 / E Mërkurë, 19 Shtator 2018 / indeksADMonline

Çiklisti arrin shpejtësinë 240 km/orë me ndihmën e Porsche Caynne

Neil Campbell, kishte vendosur më parë një rekord personal në qershor, kur ai arriti shpejtësinë 217 km/orë. Biçikleta e tij, e ndërtuar nga Moss Bikes, është projektuar të jetë e qëndrueshme me shpejtësi deri në 322 km/orë. Ndërsa Campbell nuk ka shkuar aq shpejt, ai arriti shpejtësine deri në 240 km/orë.

Ndihma për të arritur atje ishte një Porsche Cayenne Turbo 2018, që konsiderohej si një partner ideal për shkak të madhësisë së saj dhe aftësisë së tij për të përshpejtuar shumë shpejt në vijë të drejtë, shkruan IndeksOnline.

Cayenne duhej të pajisej me një platformë në mënyrë që të sigurojë një fshikëz aerodinamike për biçikletën dhe çiklistin.

E fuqizuar me një motor biturbo V8 me 4.0 litra, Cayenne Turbo ka 550 CV dhe 770 Nm (568 lb-ft) çift rrotullues, që kanë nevojë për vetëm 4.1 sekonda për të arritur 100 km/orë nga një ndalesë, ose vetëm 3.9 sekonda nëse zgjedhni Paketën Sport Chrono.

Kur Porsche arriti shpejtësinë 177 km/orë, Campbell çaktivizoi biçikletën e tij dhe përshpejtoi pas makinën duke përdorur vetëm fuqinë me pedale.