18:26 / E Mërkurë, 25 Prill 2018 / indeksADMonline

Gjermania dëshiron vazhdimin e mandatit të EULEX-it në Kosovë

Qeveria gjermane tha sot se misioni evropian i sundimit tA� ligjit nA� KosovA� EULEX duhet tA� zgjatet edhe pA�r dy vjet, ndA�rkohA� qA� liderA�t e KosovA�s dA�shirojnA� qA� misioni tA� pA�rmbyll mandatin e vet nA� fund tA� qershorit.

NjA� burim zyrtar nA� MinistrinA� e Jashtme tha pA�r dtt-net.com, se EULEX-i ka luajtur dhe vazhdon tA� luajA� rol tA� rA�ndA�sishA�m nA� fuqizimin e sundimit tA� ligjit dhe institucionet e KosovA�s, dhe se Berlini dA�shiron qA� misioni tA� vazhdojA� punA�n.

a�?PA�r kA�tA� arsye, Gjermania mbA�shtet fuqishA�m vazhdimin e mandatit tA� EULEX-it edhe pA�r dy vjet, megjithA�se thjeshtA�son detyrat e saja�?, ka thA�nA� burimi.

QA�ndrimi gjerman pA�r vazhdimin e mandatit vjen pasi liderA�t e KosovA�s kanA� lansuar kampanjA�n pA�r pA�rfundimin e punA�s sA� misionit evropian.

BE-ja ka vazhduar vitin e kaluar mandatin e EULEX-it deri nA� fund tA� qershorit tA� kA�tij viti.

Ndryshe, EULEX ka nisur punA�n nA� KosovA� nA� vitin 2009.