11:20 / E Premte, 09 Nëntor 2018

Këto janë makinat më të kërkuara në Google

Kompania e sigurimeve Veygo ka publikuar një listë të markave më të kërkuara në Google në të gjithë botën dhe rezultatet tregojnë se prodhuesit e makinave aziatike dominojnë kërkimet.

Makina më e kërkuar në Google ishte Toyota, duke kapuar 57 vende të 171 që u hulumtuan nga Veygo. Ka pasur 7.8 milionë kërkime për Toyota në muaj, krahasuar me 7 milionë për Honda dhe 6.4 milionë për Ford.

Vendin e dytë e zë BMë, duke udhëhequr kërkimet në jo më pak se 25 vende. Në vendin e tretë ishte Mercedes-Benz, duke kryesuar kërkimet në 23 vende.

Në mënyrë të shkëlqyeshme, Lamborghini provoi veten të jetë një nga markat më të kërkuara të makinave në botë, në krye të shifrave të kërkimit në 12 vende, përfshirë Venezuelën. Tesla ishte markë më e kërkuar në shtatë vende, përfshirë Norvegjinë, Holandën dhe Hong Kongun. /IndeksOnline/

Mos i humb