23:55 / E Mërkurë, 05 Dhjetor 2018 / indeksADMonline

VW: Nga viti 2026 largojmë motorët me djegie të brendshme

VW nuk ka qenë e turpshme për të treguar ambiciet e veta sa i përket makinave elektrike dhe kjo do të thotë se do të braktisin motorët me djegie të brendshme.

Kjo nuk do të ndodhë brenda natës, por nuk është shumë larg në të ardhmen, siç thotë Bloomberg, gjenerata e ardhshme e motorëve të kompanisë do të jetë e fundit.

Njësitë e reja të benzinës dhe naftës janë planifikuar të arrijnë në vitin 2026 dhe ato do të shënojnë fundin e një epoke për Volkswagen. Nga viti 2026 nuk do të ketë makina me naftë dhe benzinë, transmeton IndeksOnline.

Ndërsa shefi strategjik i Volkswagen, Michael Jost, shpjegoi: “Ne po zhdukim gradualisht motorët me djegie deri në minimumin absolut.” Ai vazhdoi duke thënë: “Kolegët tanë po punojnë në platformën e fundit për automjete që nuk janë neutralë me CO2”.

Jost tha se makinat me benzinë dhe motorët ende mund të jenë në dispozicion edhe pas vitit 2025, por në disa tregje që mund të mos kenë infrastrukturë të mjaftueshme për karikimin e makinave elektrike.

Vlen të theksohet që Audi një ditë më parë paralajmëroi se do të investoj 15 miliardë në elektrifikimin dhe digjitalizimin e makinave. /IndeksOnline/