12:44 / E Diele, 15 Prill 2018

“Me termocentralin a�?Kosova Aa�� rryma 44 pA�rqind mA� shtrenjtA�”

GAP ka ngritur shqetA�simet pA�r shtrenjtimin e energjisA� elektrike, duke thA�nA� se do tA� ketA� rritje prej 44 pA�rqind.

Energjia elektrike qA� do tA� faturohet si pasojA� e termocentralit a�?Kosova e Rea�? do tA� jetA� 93.9 euro pA�r MWh, ose njA� rritje prej 44 pA�rqind krahasuar me A�mimin aktual.

Blend Hyseni nga instituti GAP, gjatA�A� prezantimit tA� raportit a�?Ndikimi i TC a�?Kosova e Rea�� nA� tarifat e energjisA� elektrikea�?, tha se me njA� investim prej 1.3 milion euro, tarifa e energjisA� elektrike me shumicA� do tA� rritet pA�r 86 pA�rqind, krahasuar me vitin aktual.

Sipas tij, aktualisht A�mimi me shumicA� A�shtA� rreth 31.3 euro, derisa duke marrA� parasysh termocentralin A dhe B dhe burimet tjera alternative, ky A�mim do tA� arrijA� diku minimum 61.4 ose njA� rritje akumulative rreth 86 pA�rqind.

Hyseni tha se rreth 50 mijA� familje do tA� paguajnA� rreth 18 pA�rqind tA� tA� ardhurave tA� tyre mujore nA� faturat e energjisA� elektrike. Derisa shprehi shqetA�sime pA�r pasojat qA� do tA� ketA� shtrenjtimi i rrymA�s./Indeksonline/