12:13 / E Martë, 17 Prill 2018

O’Conell komenton formimin e asociacionit, pA�rmend shembullin e GraA�anicA�s

Ambasadori i BritanisA� sA� Madhe nA� KosovA�, Ruairi O’Conell e ka komentuar formimin e asociacionit. O’Conell e ka marrA� shembullin e GraA�anicA�s duke thA�nA� se organizimi i administratA�s komunale nuk ka shkaktuar ndonjA� pengesA�.

“E tere filozofia e botes demokratike drejtuar Ballkanit, qe nga vitet e 90-ta ishte qe shtetet qe dalin nga konflikti, duhet te jene shtete te te gjithe qytetareve te tyre. Kjo ne menyre te natyrshme i ka bere keto shtete multi-etnike. Ky qendrim nuk ka ndryshuar aspak. Krijimi i komunave te reja ne Kosove, nuk ka ndikuar ne natyren multi-etnike te saj. Nese udhetojme nga Prishtina ne Shkup, ne kalojme ne komunen e Gracanices dhe askush nuk e veren kete.

Do me thene qe organizimi i administrates komunale nuk ka shkaktuar ndonje pengese. Asociacioni ka qene nje prej pikave te Marrveshjes se Brukselit dhe duhet te implementohet se bashku me pikat tjera qe nuk jane zbatuar deri me tani.

Une sinqerisht nuk e shoh krijimin e asociacionit qe eshte pjese edhe e planit te Ahtisarit, si rrezik per sovranitetin e Kosoves apo natyren multi-etnike te saj. Pytja ime per ju do te ishte: ” Nese jeni te brengosur per strukturen multi-etnike ne Kosove, atehere, cfare keni bere Ju si qytetar qe te inkurajoni multi-etnicitetin e saj?” ka thA�nA� O’Conell./Indeksonline/