14:42 / E Premte, 13 Korrik 2018 / indeksADMonline

Shtutgarti ndalon makinat e vjetra dizel

Qyteti i Shtutgartit planifikon të fillojë ndalimin e automjeteve më të vjetra dizel dhe ato me standarte Euro 4, duke filluar nga janari i vitit 2019.

Më parë këtë vit, Hamburgu, qyteti i dytë më i madh i Gjermanisë, njoftoi ndalimin e parë të makinave me benzinë të cilat nuk plotësonin të paktën standardet e emetimit të Euro 6, që në përgjithësi nënkupton automjetet e prodhuara para 2014.

“Ne duam të shmangim ndalimin e dizel Euro 5 me një paketë të plotë të masave të pastër të ajrit”, tha Andreas Schëarz, kreu i grupit parlamentar të të Gjelbërve në Asamblenë rajonale të Baden-ëuerttemberg, duke shtuar se masat e tjera të ajrit të pastër, të tilla si zgjerimi i transportit publik dhe lëvizshmëria elektrike, do të duhej të kishte një efekt mjaft të madh në nivelet e ndotjes. /IndeksOnline/