15:47 / E Hënë, 16 Prill 2018

Testohen makinat qA� e lA�nA� shoferin dhe vetA�parkohen

NA�se keni probleme me trajtimin e parkingjeve tA� makinave, sidomos pA�r llojet e atyre shumA�katA�she, Volkswagen Group po zhvillon njA� zgjidhje qA� mund t’iu pA�lqejA�.

Kompania po teston njA� zgjidhje qA� do t’ju lejojA� tA� lini makinA�n tuaj nA� hyrjen e parkingut dhe ajo tA� parkohet vetA�, shkruan IndeksOnline.

NjA� sistem i ri i thjeshtA� i shenjave dhe hartave punon me sensorA�t dhe kamerat e makinA�s, pA�r tA� krijuar nA� mA�nyrA� efektive njA� makinA� qA� mund tA� rrokulliset dhe tA� gjejA� njA� hapA�sirA� tA� paautorizuar. Tani pA�r tani, automjetet testuese Volkswagen, Porsche dhe Audi po bA�jnA� pikA�risht kA�tA� gjA� nA� Aeroportin e Hamburgut.

Kjo punon duke vendosur ‘shenja tA� thjeshta piktoriale’ – sinjale, pastaj rreth parkingut tA� makinave duke treguar pikat e hyrjes, pikat e daljes dhe treguesit e pA�rgjithshA�m tA� drejtimit qA� softueri i makinA�s mund tA� njohA� gjatA� rrugA�s pA�r tA� gjetur njA� hapA�sirA�.

Ky sistem pA�rdorA� grupin e saj tA� sensorA�ve tA� ndA�rgjegjA�simit hapA�sinor tA� gjeneratA�s sA� re, kA�shtu duke shmangur goditjen e gjA�rave dhe duke u parkuar nA� mA�nyrA� tA� sigurt. Marshi automatik i shpejtA�sive A�shtA� padyshim thelbA�sor. /IndeksOnline/