16:52 / E Martë, 26 Qershor 2018 / indeksADMonline

Kjo është makina e parë në botë që futi klimën si opsion

Një kompani në New York City në Shtetet e Bashkuara, ofroi së pari instalimin e ajrit të kondicionuar për makinat në vitin 1933. Shumica e klientëve të tyre ngasnin limuzina dhe makina luksoze.

Në vitin 1939, Packard u bë prodhuesi i parë i automobilave e cila ofronte një njësi të ajrit të kondicionuar në automjetet e tyre, shkruan IndeksOnline.

Megjithatë, Packard nuk ishte i suksesshëm në treg për një numër arsyesh:

Avullimi kryesor dhe sistemi i ventilatorit morën gjysmën e hapësirës së bagazhit.
Ajo u zëvendësua nga sisteme më efikase në vitet e pasluftës.
Poashtu nuk kishte termostat të temperaturës ose mekanizëm mbyllësish përveç vendosjes së ventilatorit.

Chrysler Imperial 1953 u bë makina e parë që ofroi ajër të kondicionuar modern të automobilave si një opsion, pas eksperimenteve paraprake nga Packard në 1940 dhe Cadillac në 1941. /IndeksOnline/