20:21 / E Diele, 06 Maj 2018

Për tri ditë porositen 5 mijë Kia elektrik

Pasi konceptit të prezantuar në fillim të këtij viti në Las Vegas, Kia prezantoi në panairin ndërkombëtar të veturave elektrike në Korenë e Jugut versionin e modelit Niro energji elektrike.

Ndryshe nga koncepti që kishte dizajn avangardës, modeli Niro EV i ngjan versionit standard me benzinë dhe variantit hibrid.Kia nuk zbuloi të gjitha detajet teknike, por u njoftua se konsumatorëve do t’u ofrohen dy opsione, me dy bateri me kapacitete të ndryshme.

Niro EV me një bateri prej 64 kWh është në gjendje që të shkojë deri në 380 km në një mbushje të vetme, ndërsa versioni më i lirë me 39.2 kWh ka autonomi prej rreth 240 km.

Kia ka njoftuar se Niro EV do të jetë i pajisur me sisteme të shumta elektronike të ndihmës, përfshirë sistemin për shmangien e një përplasje ballore, të ndihmojë të ruajtur makinën brenda korsi që është duke lëvizur, sistemi adaptiv për kontrollin e navigimit dhe paralajmërimin e një përplasje të mundshme nga prapa.

Prodhuesi korean ka shpresa të mëdha nga ky model, siç pretendon, për vetëm tre ditë, mori 5,000 porosi nga klientët potencialë.

Data e fillimit të shitjes në Evropë nuk është bërë e ditur, ashtu si dhe çmimi, i cili mund të jetë çelësi për shitjen më të mirë të këtij modeli.

Temat: