15:05 / E Hënë, 16 Prill 2018

Volvo tani po ndA�rton edhe kamionA� elektrik

Volvo e ka marrA� mjaft seriozisht punA�n e automjeteve elektrike. Por, prodhuesi i makinave nuk A�shtA� i vetmi qA� futet nA� lojA�. Tani edhe prodhuesi i kamionA�ve me tA� njejtin emA�r po bA�n tA� njejtA�n gjA�.

PavarA�sisht nga trashA�gimia e pA�rbashkA�t, emri, marka, madje edhe tipografia, dy Volvo-tA� nuk janA� tA� lidhura mA�. NdA�rsa brendi Geely zotA�ron kompaninA� e makinave, prodhuesi i kamionA�ve A�shtA� vet Volvo shkruan IndeksOnline. Volvo Group gjithashtu kontrollon markat e kamionA�ve Renault dhe Mack.

Prodhuesi i automjeteve komerciale tashmA� ka prezantuar Volvo FL Electric. Ky kamion A�shtA� projektuar pA�r transportim urban dhe ofron nivele mA� tA� ulA�ta tA� zhurmA�s dhe cilA�si mA� tA� mirA� tA� ajrit sesa kamionA�t mA� konvencional.

FL Electric mundA�sohet nga njA� motor elektrik qA� prodhon 185 kW (248kuajfuqi). Ndihmuar nga dy dhe gjashtA� bateri litium-jon (nA� varA�si tA� kA�rkesA�s). Kamioni mund tA� mbushet shpejt pA�r 1 deri 2 orA� nA�pA�rmjet fuqisA� sA� DC, ose tA� mbushet me energji eleketrike brenda natA�s pA�r 10 orA�.

Volvo Trucks planifikon tA� ofrojA� njA� gamA� tA� gjerA� tA� modeleve me bateri. /IndeksOnline/